DEEPSKIN ORGANICS

Deepskin organics är ett helt nytt koncept. Deepskin är något som fungerar djupt ner i huden och ger all den näring huden behöver. Deepskin organics betyder att du får de allra bästa kvalitetsprodukter, framtagna på ett rent och vetenskapligt sätt, av specialister inom området.

FULLSTÄNDIG INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Sedan starten 1995 har alla MARIA ÅKERBERG produkter varit fullständigt innehållsdeklarerade. Från 1999 är det lag på enhetlig innehållsdeklaration inom EU. Alla medlemsländer har enats om att ha gemensamma latinska/internationella namn på de många olika ingredienserna. Tyvärr är det fortfarande svårt att tyda vad det egentliga innehållet är i många produkter.
MARIA ÅKERBERG har valt att gå ett steg längre och översätter därför de latinska/internationella namnen till svenska. De finns på produkterna, i vår katalog och på hemsidan. MARIA ÅKERBERG vill att du skall veta vad som döljer sig i förpackningen. Symbolen “Hand i öppen bok” används då det inte finns plats för en ingrediensförteckning på förpackningen. I dessa fall finns innehållet listat här i katalogen under respektive produkt.Tecknen +/- anger de färger som ingår i makeupen.
TILLVERKNINGEN SKER I SVERIGE
MARIA ÅKERBERG hudvårdsprodukter tillverkas av DERMANORD i Sverige. Våra höga krav och medvetna inköp har sedan start 1995 lett till noga valda odlare och leverantörer från vilka våra råvaror kommer.
Du är alltid välkommen att vända dig direkt till oss som tillverkar och utvecklar produkterna. Vi har en nära kontakt med användarna: terapeuter, maskörer/makeup-artister, frisörer, homeopater och privatpersoner.
MILJÖ

Vad du använder för hudvårdsprodukter påverkar inte bara dig själv. Det är svårt för naturen att bryta ner mineralolja. Istället för mineralolja använder MARIA ÅKERBERG flera förnyelsebara växtoljor: kallpressade vegetabiliska och eteriska oljor. Det bidrar till en ökad resurshushållning på jorden.Våra ingredienser är ekologiska och många av dem är certifierade.Vi är anslutna till REPA och SGÅ.Våra förpackningar är miljövänliga. Några även tillverkade av socker och binder därmed 4 ggr mer koldioxid än traditionell plast tillverkada av mineralolja. Alla förpackningar kan återvinnas. Alla trycksaker består av miljövänligt papper. Vår packtejp är fri från skadliga lösningsmedel. Vår bank är miljöcertifierad.
VARIATIONER
Eftersom MARIA ÅKERBERG jobbar med råvaror från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. I andra fall – som när det gäller ringblomsextraktet i Hand Cream och Sheasalva – beror det på att blommorna har olika färger. Om man vill få exakt samma färg från gång till gång, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser.Våra produkter ändras något i doft efter hand som förpackningen har varit öppnad.
KONTROLL AV RÅVAROR OCH SLUTPRODUKTER
Alla ingredienser kontrolleras på laboratorium innan de får lov att användas i våra produkter. Slutprodukterna testas på laboratorium och människor.
HÅLLBARHET/DATUMMÄRKNING
Produkterna är datummärkta – månad först och år sist – om hållbarheten är under 3 år. Datumet gäller oöppnad förpackning. Alla cremer bör förbrukas inom 6 månader efter öppnande.Symbolen ”Öppen burk” (PAO, Period After Opening) anger hållbarhet efter öppnandet. Gäller produkter med hållbarhet längre än 30 månader.
SYNTETISKA INGREDIENSER
Vi använder inte syntetiskt förtjockningsmedel som till exempel carbomer, eftersom de är svåra för naturen att bryta ner. Vi tycker att Xantangum är ett sundare alternativ.
Vi använder inte syntetisk olja, till exempel siliconer, då de misstänks vara bioackumulatorer. Siliconer kan bilda formaldehyd vid nedbrytning, därför föredrar vi vegetabilisk olja.
KONSERVERINGSMEDEL
MARIA ÅKERBERG använder endast naturliga alternativ såsom vitaminer och eteriska oljor för att förlänga hållbarheten på produkterna.
ANIMALISKA INGREDIENSER
Inte i våra, men i ett stort antal hudvårdsprodukter ingår det glycerin och collagen som tas från slakteriavfall. Det är oftast omöjligt att se i en ingrediensförteckning om det finns råvaror som tillverkats av slakteriavfall.
Om man inte lägger någon etisk aspekt på det så har huden egentligen ingenting emot animaliska ingredienser, men MARIA ÅKERBERG ser ingen anledning att använda sådana eftersom det finns bättre vegetabiliska alternativ, bland annat glycerin utvunnet ur rapsolja. Vegetabiliska alternativ ger dessutom BSE-säkerhet (galna kosjukan).
Bivax används bland annat i Hand Cream, Lip Care, Face Balm, Baby Care, Face Protection, Blueberry Seed Mask, Moulding Cream och Mascara. Läs innehållsdeklarationen.
DJURTESTER
Numera är det förbud mot djurtester på slutprodukter och därmed ses det som irrelevant information att skriva ut det på förpackningarna. Dermanord eller våra leverantörer av olika ingredienser har aldrig testat varken våra enskilda ingredienser eller färdiga produkter på djur. Vi använder heller inte råvaror som kommer från djur. I stort sett alla hudvårdsprodukter innehåller annars råvaror från djur utan att man kan utläsa det på förpackningen. Många råvaror utvinns ur slakteriavfall. Använder du våra produkter så kan du känna dig trygg med att de inte innehåller råvaror som varken är testade på djur eller kommer från slakteriavfall.
Allergitestade produkter innebär att de är testade på djur. Våra produkter är inte Allergitestade och vi säljer inte till Kina.
GMO-FRITT
MARIA ÅKERBERG använder enbart råvaror som inte är genförändrade